fotoheaderPO
Jouw Slimste Idee 2016-2

‘Vuilnisbank’ is ´Jouw Slimste Idee 2016’

Maud Verwimp uit Veldhoven is de winnaar van Jouw Slimste Idee 2016. Zij vond een ‘Vuilnisbank’ uit, een bank waarop je geen geld, maar afval inzamelt én daarvoor wordt beloond. Niet met rente, maar met punten. Want volgens Maud is afval – net als geld – waardevol.

Juryvoorzitter Bert Pauli, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, was niet alleen enthousiast over de gedachte achter het idee maar ook over de zeer complete uitwerking met interfaces en apps. De publieksprijs was voor Steyn Teluy uit Laarbeek. Zijn ‘Hulpdrone’ kan bij rampen heel snel eerste hulp bieden.

Jouw Slimste Idee werd voor de vijfde keer georganiseerd tijdens de Dutch Technology Week. Uit bijna 500 inzendingen op de website www.jouwslimsteidee.nl werden 10 finalisten gekozen. Zij werden uitgedaagd om op 27 mei hun uitvindingen te presenteren aan een jury, daarbij luid aangemoedigd door zo’n 250 fans. De finale van de talentenwedstrijd was in De Ontdekfabriek in Eindhoven.

De wedstrijd heeft tot doel kinderen t/m 12 jaar hun affiniteit met innovatie en technologie te laten ontdekken.

Bron foto: website BrainTrigger

 

Nieuws

Projecten

Bij Projecten op deze website een overzicht van tientallen projecten en activiteiten voor po, vo en mbo. Een bezoekje meer dan waard!

Tips? Nieuwtjes? Een leuk verhaal?

Zet het op onze Facebook-pagina of mail het naar:

communicatie@pptmb.nl.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voorlopig alleen voor po en vo.