fotoheaderPO
Persfoto

Toekomstig techniektalent ondergedompeld in 7 Werelden van Techniek

Het begon dinsdag 14 oktober bij binnenkomst in de Tilburgse Koepelhal met een app op hun mobiele telefoon. Zo’n 750 leerlingen van zes middelbare scholen uit Tilburg, Goirle en Waalwijk waren uitgenodigd voor het event Toekomstig Techniek Talent. Met de app in de aanslag, werden ze in drie groepen verdeeld. Om daarna 1,5 uur onder te dompelden in de 7 Werelden van Techniek:

Water, Energie & Natuur, Voeding & Vitaliteit, Mens & Medisch, Mobiliteit & Ruimte, Lifestyle & Design, Market & Money, Science & Exploration.

TTT-2In alle 7 werelden was interactief aandacht voor wetenschap & techniek. De leerlingen deden, keken, beantwoordden, verwonderden en verbaasden zich bij de bedrijven en opleidingen, die met hun activiteiten in de Koepelhal een kijkje gaven in de eigen keuken.

Profielkeuze

Na afloop van hun ‘ 7-werelden-reis’ was goed te zien hoe het wow-gevoel vanaf de start, bij vertrek meestal nog aanwezig was. Misschien zelfs toegenomen. De leerlingen staan binnenkort voor hun belangrijke profielkeuze. Het event Toekomstig Techniek Talent, dat dit jaar voor het eerst werd gehouden, is bedoeld als ondersteuning bij het nemen van dat besluit.

Bij vertrek kregen ze nog een goodybag mee met daarin diverse tools voor die toekomstkeuze.

 

Nieuws

Projecten

Bij Projecten op deze website een overzicht van tientallen projecten en activiteiten voor po, vo en mbo. Een bezoekje meer dan waard!

Tips? Nieuwtjes? Een leuk verhaal?

Zet het op onze Facebook-pagina of mail het naar:

communicatie@pptmb.nl.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voorlopig alleen voor po en vo.