fotoheaderPO
Codestarter

Programmeer-event Codestarter in NEMO

Voor de tweede keer vindt op zaterdag 2 juli het landelijke Codestarter event plaats. Op deze dag kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar terecht in NEMO Science Museum in Amsterdam voor gratis workshops over programmeren en coderen. Hiermee wil Codestarter kinderen enthousiast maken voor programmeren en voor de naschoolse clubs die programmeeractiviteiten aanbieden. De workshops variëren van het aanleren van een gratis programmeertaal tot programmeren in de praktijk met een LEGO-bouwmodel.

Tijdens het event kunnen 400 kinderen kiezen uit 8 verschillende workshops verspreid door het museum. Aanmelden voor het ochtend- óf het middagprogramma kan via www.codestarter.nl.

Alle workshops worden aangeboden door naschoolse clubs die specifiek aanbod over programmeren verzorgen door het hele land. Codestarter biedt deze clubs een platform en zorgt zo voor een duurzaam aanbod buiten schooltijd. Op de website vinden kinderen programmeeractiviteiten in hun buurt.

Bron: nieuwsbrief Techniekpact

Nieuws

Projecten

Bij Projecten op deze website een overzicht van tientallen projecten en activiteiten voor po, vo en mbo. Een bezoekje meer dan waard!

Tips? Nieuwtjes? Een leuk verhaal?

Zet het op onze Facebook-pagina of mail het naar:

communicatie@pptmb.nl.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voorlopig alleen voor po en vo.