fotoheaderPO
Netwerkbijeenkomst 4 nov (1)

Netwerkavond in teken van Techniek Toernooi

Speciaal voor basisscholen in onze regio vindt op vrijdag 10 april 2015 voor de tweede keer het Techniek Toernooi Zuid plaats. De wedstrijd wordt gehouden bij Fontys Hogescholen, Rachelsmolen 1 in Eindhoven en is er voor alle groepen van de basisschool. Wat komt er allemaal kijken bij het Techniek Toernooi? En hoe bereid je jouw klas op de wedstrijd voor? Daarover ging het dinsdagavond 4 november tijdens de netwerkbijeenkomst voor het po.

Na uitleg over het Techniek Toernooi, werd geoefend met drie uitdagingen uit eerdere wedstrijden:

  •  de Zure raket (raketten afschieten met 3 liter flessen cola),
  •  de Brug van papier (hoeveel gewicht kan een papieren brug dragen),
  •  en een experiment met eieren.

Er werd enthousiast meegedaan en de deelnemers hebben weer een hoop inspiratie opgedaan. Ook maakten de aanwezige leerkrachten nog een padlet waarop iedereen techniekactiviteiten kan melden en/of foto’s kan zetten.

Meer informatie over het Techniek Toernooi Zuid vind je op de website van de wedstrijd. Scholen die winnen mogen gegarandeerd meedoen aan de landelijke finale op donderdag 4 juni 2015 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Volgende netwerkbijeenkomst

De volgende netwerkbijeenkomst is op 9 maart 2015 in het Technasium van het Cobbenhagenlyceum in Tilburg. Wil je toetreden tot het scholennetwerk? Stuur dan een e-mail naar Annelies van Helvoort (a.vanhelvoort@pptmb.nl).

Netwerkbijeenkomst 4 nov (2)

 

Nieuws

Projecten

Bij Projecten op deze website een overzicht van tientallen projecten en activiteiten voor po, vo en mbo. Een bezoekje meer dan waard!

Tips? Nieuwtjes? Een leuk verhaal?

Zet het op onze Facebook-pagina of mail het naar:

communicatie@pptmb.nl.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voorlopig alleen voor po en vo.