fotoheaderPO
uitvinderswedstrijd 2016

Geweldige Uitvindersfinale in Breda

Het Afrikaanse jongetje Jabali is erg handig. Hij kan van afval speelgoed maken. Kunnen Nederlandse kinderen hem helpen met een nieuw ontwerp dat hij op de markt kan verkopen? Dat was één van de opdrachten van De Uitvinderswedstrijd 2016. Vier verschillende vraagstukken vormden in januari de start van dit project voor de groepen 5 t/m 8 po. Op 1 juli was in Breda de finale.

Uit maar liefst 251 uitvindingen op de website van De Uitvinders werden 8 finalisten geselecteerd. In de voormalige snoepjesfabriek De Faam in Breda, de beoogde locatie van het nieuwe initiatief De Uitvindfabriek, presenteerden zij hun uitvindingen aan een groot publiek en een vakjury.

Na een spannende eindstrijd maakte juryvoorzitter Emmy Bakker van Tune Techniek West-Brabant de 4 winnaars bekend. De Bodymove van Basisschool De Pontus uit Etten-Leur, Thuur de Popmonadetijger van basisschool Dirk van Veen uit Breda, De ijzeren mol van Basisschool Mariadonk uit Zegge en de Super Wicky van Openbare Basisschool Bibit uit Tilburg waren de allerbeste.

Deze toppers ontvingen een echte Tablet, gesponsord door Skool Automatisering.

Volgend schooljaar is er weer een Uitvinderswedstrijd. Doel is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie te laten ontdekken.

Voor meer informatie en/of deelname: www.uitvinders-wedstrijd.nl

 

 

Nieuws

Projecten

Bij Projecten op deze website een overzicht van tientallen projecten en activiteiten voor po, vo en mbo. Een bezoekje meer dan waard!

Tips? Nieuwtjes? Een leuk verhaal?

Zet het op onze Facebook-pagina of mail het naar:

communicatie@pptmb.nl.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voorlopig alleen voor po en vo.