fotoheaderPO
Spoorzone Tilburg

Bouwen aan een Ontdekstation in Tilburg

Als het aan PPTMB ligt, krijgt de Tilburgse Spoorzone een plek waar kinderen, scholieren en studenten kunnen ontdekken wat techniek is en wat je er allemaal mee kunt. Volgend jaar al moet met de realisatie van Het Ontdekstation worden begonnen, zodat er al snel de eerste ontdekkingen kunnen worden gedaan. Helemaal af is Het Ontdekstation in 2018. Een project dat moet groeien dus!

Het Ontdekstation is te vergelijken met De Ontdekfabriek in Eindhoven, maar wordt breder van opzet. De Eindhovenaren hebben samen met PPTMB wel gewerkt aan een eerste opzet van Het Ontdekstation. Die werd 20 oktober gepresenteerd tijdens de finale van Invented by…Livia, een ontwerpwedstrijd voor leerlingen vo-onderbouw vmbo/vwo/havo. De eindstrijd en prijsuitreiking vond niet toevallig plaats in Spoorzone Tilburg.

Om Het Ontdekstation een gezonde financiële basis te geven, wordt nu gezocht naar bedrijven en andere sponsoren die baat hebben bij een plek voor jonge ontdekkingsreizigers in de techniek.

Dit en meer kun je lezen in het interview met PPTMB Programmamanager Hans Willemse dat op 19 oktober in het Brabants Dagblad verscheen.

Nieuws

Projecten

Bij Projecten op deze website een overzicht van tientallen projecten en activiteiten voor po, vo en mbo. Een bezoekje meer dan waard!

Tips? Nieuwtjes? Een leuk verhaal?

Zet het op onze Facebook-pagina of mail het naar:

communicatie@pptmb.nl.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voorlopig alleen voor po en vo.