fotoheaderPO

Eerder nieuws


Cover po7

Vers van de Pers, nieuwsbrief 7 po

Op de valreep, vlak voor de zomervakantie, is voor het po de 7e editie van onze nieuwsbrief verschenen. Daarin blikken we niet alleen terug op het voorbije schooljaar, maar kijken ook alvast vooruit.

TechniekRijk wordt steeds populairder, net als onze netwerkavonden. Het eerste seizoen van OntdekRijk zit er op en slaat aan. Volgend schooljaar biedt het project meer uitdagingen, meer variatie en zal er gewerkt gaan worden vanuit meer invalshoeken.

Bovendien goed nieuws voor alle fans van Techniek-rader. Ondanks de nieuwe wet Werk en Zekerheid gaat het immens populaire project door. In de loop van juli worden de nieuwe data bekendgemaakt waarop je een hele dag Wetenschap en Techniek in de klas kunt reserveren. O.a. op onze eigen Facebook-pagina.

Ook nog een Tip voor thuis, de Mad Science Vakantiedagen en o.a. aandacht voor het belang van computational thinking, waarvoor de leerlijn programmeren is opgezet.

Kortom, de zomervakantie kan pas echt beginnen nadat je nieuwsbrief 7 voor het po hebt bekeken. 

bonvoyage

uitvinderswedstrijd 2016

Geweldige Uitvindersfinale in Breda

Het Afrikaanse jongetje Jabali is erg handig. Hij kan van afval speelgoed maken. Kunnen Nederlandse kinderen hem helpen met een nieuw ontwerp dat hij op de markt kan verkopen? Dat was één van de opdrachten van De Uitvinderswedstrijd 2016. Vier verschillende vraagstukken vormden in januari de start van dit project voor de groepen 5 t/m 8 po. Op 1 juli was in Breda de finale.

Uit maar liefst 251 uitvindingen op de website van De Uitvinders werden 8 finalisten geselecteerd. In de voormalige snoepjesfabriek De Faam in Breda, de beoogde locatie van het nieuwe initiatief De Uitvindfabriek, presenteerden zij hun uitvindingen aan een groot publiek en een vakjury.

Na een spannende eindstrijd maakte juryvoorzitter Emmy Bakker van Tune Techniek West-Brabant de 4 winnaars bekend. De Bodymove van Basisschool De Pontus uit Etten-Leur, Thuur de Popmonadetijger van basisschool Dirk van Veen uit Breda, De ijzeren mol van Basisschool Mariadonk uit Zegge en de Super Wicky van Openbare Basisschool Bibit uit Tilburg waren de allerbeste.

Deze toppers ontvingen een echte Tablet, gesponsord door Skool Automatisering.

Volgend schooljaar is er weer een Uitvinderswedstrijd. Doel is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie te laten ontdekken.

Voor meer informatie en/of deelname: www.uitvinders-wedstrijd.nl

 

 

Codestarter

Programmeer-event Codestarter in NEMO

Voor de tweede keer vindt op zaterdag 2 juli het landelijke Codestarter event plaats. Op deze dag kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar terecht in NEMO Science Museum in Amsterdam voor gratis workshops over programmeren en coderen. Hiermee wil Codestarter kinderen enthousiast maken voor programmeren en voor de naschoolse clubs die programmeeractiviteiten aanbieden. De workshops variëren van het aanleren van een gratis programmeertaal tot programmeren in de praktijk met een LEGO-bouwmodel.

Tijdens het event kunnen 400 kinderen kiezen uit 8 verschillende workshops verspreid door het museum. Aanmelden voor het ochtend- óf het middagprogramma kan via www.codestarter.nl.

Alle workshops worden aangeboden door naschoolse clubs die specifiek aanbod over programmeren verzorgen door het hele land. Codestarter biedt deze clubs een platform en zorgt zo voor een duurzaam aanbod buiten schooltijd. Op de website vinden kinderen programmeeractiviteiten in hun buurt.

Bron: nieuwsbrief Techniekpact

Jouw Slimste Idee 2016-2

‘Vuilnisbank’ is ´Jouw Slimste Idee 2016’

Maud Verwimp uit Veldhoven is de winnaar van Jouw Slimste Idee 2016. Zij vond een ‘Vuilnisbank’ uit, een bank waarop je geen geld, maar afval inzamelt én daarvoor wordt beloond. Niet met rente, maar met punten. Want volgens Maud is afval – net als geld – waardevol.

Juryvoorzitter Bert Pauli, gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, was niet alleen enthousiast over de gedachte achter het idee maar ook over de zeer complete uitwerking met interfaces en apps. De publieksprijs was voor Steyn Teluy uit Laarbeek. Zijn ‘Hulpdrone’ kan bij rampen heel snel eerste hulp bieden.

Jouw Slimste Idee werd voor de vijfde keer georganiseerd tijdens de Dutch Technology Week. Uit bijna 500 inzendingen op de website www.jouwslimsteidee.nl werden 10 finalisten gekozen. Zij werden uitgedaagd om op 27 mei hun uitvindingen te presenteren aan een jury, daarbij luid aangemoedigd door zo’n 250 fans. De finale van de talentenwedstrijd was in De Ontdekfabriek in Eindhoven.

De wedstrijd heeft tot doel kinderen t/m 12 jaar hun affiniteit met innovatie en technologie te laten ontdekken.

Bron foto: website BrainTrigger

 

Zomer Vakantiedagen Mad Science

Mad Science Zomer Vakantiedagen

Tip voor thuis!

Zijn jouw leerlingen tussen de 6 en 12 jaar, en krijgen ze nooit genoeg van (Mad) Science? Dat komt goed uit, want de inschrijving voor de Zomer Vakantiedagen is gestart!

Maar liefst 4 keer in juli en augustus komt Mad Science naar Tilburg voor een fantastische week vol avontuurlijke en educatieve proefjes & experimenten. Tijdens deze week kunnen ze ervaren, voelen, proeven, zien, horen, ruiken en echt beleven waar science werkelijk voor staat!

Geplande weken bij bs Meander (Meddostraat 6, 5045 EH Tilburg)

  •  Week 30: maandag 25 t/m donderdag 28 juli
  •  Week 31: maandag 1 t/m donderdag 4 augustus
  •  Week 34: maandag 22 t/m donderdag 25 augustus
  •  Week 35: maandag 29 augustus t/m donderdag 1 september

Tip je leerlingen en/of hun ouders/verzorgers! Op de website van Mad Science vinden ze alle informatie en kunnen ze zich aanmelden. Bellen kan ook, naar 088-030 33 20.

Geef als extra tip mee de inschrijving zo snel mogelijk te doen!

Zomer Vakantiedagen Mad Science 2

TechniekRijk2016 (2)

TechniekRijk weer groot succes

Voor de 4e keer vond woensdag 13 april TechniekRijk plaats, dit jaar als onderdeel van Hoe haal je het in je hoofd? Er kwamen ruim 170 po-leerkrachten etc. langs bij Pabo Tilburg om zich te laten inspireren op de Techniekmarkt.

Bekijk de fotoreportage op Facebook.

En hier nog een leuke foto-impressie van Hoe haal je het in je hoofd?. Met dank aan Larissa!

TechniekRijk wordt georganiseerd door Platform Promotie Techniek Midden-Brabant in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt, Plein 013 en Fontys Hogeschool kind en educatie. Dit jaar was het bovendien onderdeel van een studie-event voor leerkrachten basisonderwijs en werd het gehouden in combinatie met een studie-event voor meer- en hoogbegaafdheid.

TechniekRijk2016

FLL-Foto_Dirk_Verhoeven

Regio-finale FIRST LEGO®League zit erop

De regio-finale van de FIRST LEGO®League was 12 december bij Fontys Hogescholen in Tilburg. Bij de competitie (FLL) ging het ook dit keer weer om ´ontdekkend en onderzoekend leren´. Ideeën werden vertaald in ontwerpen, om uiteindelijk te worden gebouwd met o.a. LEGO®.

De FLL is een internationale wedstrijd voor leerlingen in de leeftijd van 8 t/m ca. 15 jaar. Door het beter te doen dan tegenstanders, proberen teams zich te plaatsen voor allereerst de Benelux-finale. Uiteindelijk is er jaarlijks een wereldfinale!

Of zich teams uit Midden-Brabant hebben geplaatst voor de Benelux-finale, hebben we niet kunnen achterhalen.

 Junior FIRST LEGO®League

Voor kids van ca. 6 t/m 8 jaar is er vaste prik de Junior FIRST LEGO®League. Geen officiële wedstrijd nog, wel alvast experimenteren met spannende robots.

FFL2-Foto_Dirk_Verhoeven

Foto´s: Dirk Verhoeven/Omroep Brabant

Spoorzone Tilburg

Bouwen aan een Ontdekstation in Tilburg

Als het aan PPTMB ligt, krijgt de Tilburgse Spoorzone een plek waar kinderen, scholieren en studenten kunnen ontdekken wat techniek is en wat je er allemaal mee kunt. Volgend jaar al moet met de realisatie van Het Ontdekstation worden begonnen, zodat er al snel de eerste ontdekkingen kunnen worden gedaan. Helemaal af is Het Ontdekstation in 2018. Een project dat moet groeien dus!

Het Ontdekstation is te vergelijken met De Ontdekfabriek in Eindhoven, maar wordt breder van opzet. De Eindhovenaren hebben samen met PPTMB wel gewerkt aan een eerste opzet van Het Ontdekstation. Die werd 20 oktober gepresenteerd tijdens de finale van Invented by…Livia, een ontwerpwedstrijd voor leerlingen vo-onderbouw vmbo/vwo/havo. De eindstrijd en prijsuitreiking vond niet toevallig plaats in Spoorzone Tilburg.

Om Het Ontdekstation een gezonde financiële basis te geven, wordt nu gezocht naar bedrijven en andere sponsoren die baat hebben bij een plek voor jonge ontdekkingsreizigers in de techniek.

Dit en meer kun je lezen in het interview met PPTMB Programmamanager Hans Willemse dat op 19 oktober in het Brabants Dagblad verscheen.

Netwerkbijeenkomst 19-11-2015 (2)

Netwerkavond druk bezocht!

Heel veel leerkrachten uit Tilburg, Waalwijk, Breda, Oudenbosch en alles wat daar om en tussen ligt, waren donderdagavond naar OntdekRijk gekomen. PPTMB hield er de eerste van drie netwerkavonden dit schooljaar.

Er werden enthousiast ideeën uitgewisseld, dozendilemma´s opgelost, makey makey´s in werking gesteld en aan de hoogste toren gebouwd.

Op Facebook kun je een fotoverslag van de netwerkavond bekijken.

De volgende netwerkavonden zijn op 15 maart en 6 juni 2016. Reserveer ze alvast in je agenda, want dit wil je niet nog een keer missen.

Aanmelden gaat eenvoudig via de mail.

Netwerkbijeenkomst 19-11-2015 (1)

TTT2015

Brabant barst van het Toekomstig Techniek Talent


TTT 2015-1Water, Energie & Natuur, Voeding & Vitaliteit, Mens & Medisch, Mobiliteit & Ruimte, Lifestyle & Design, Market & Money, Science & Exploration. Dat waren op 20 oktober de ingrediënten van Toekomstig Techniek Talent.

In alle 7 werelden was er interactief aandacht voor wetenschap & techniek. Bedrijven en opleidingen gaven met hun activiteiten een kijkje achter de schermen. De leerlingen deden, keken, beantwoordden, verwonderden en verbaasden zich.

Toekomstig Techniek Talent is bedoeld als ondersteuning bij de belangrijke profielkeuze waarvoor de leerlingen jaarlijks staan. We hopen dat steeds meer jongeren kiezen voor een technisch profiel. Talent is er genoeg zo bleek de 20e.

Toekomstig Techniek Talent werd voor de tweede keer georganiseerd.

Lees ook het artikel dat op 21 oktober in het Brabants Dagblad stond.

Geen papier voor deze Hollebolle Gijs. Maar hij lust wel pap van techniek.

Geen papier voor deze Hollebolle Gijs. Maar hij lust wel pap van techniek.

 

 

 

Cover nieuwsbrief september 2015

Vers van de pers: nieuwsbrief 5 po


Ietsje later dan gepland, maar hier is die dan: de nieuwsbrief voor het po van september.

Met behalve opnieuw aandacht voor het bijzondere project OntdekRijk, een overzicht van de wedstrijden waar jullie je weer voor kunnen inschrijven, en een artikel over gastlessen die uiteindelijk moeten leiden tot een hecht samenwerkingsverband met School en Techniek.

En voor we het vergeten, als je nog geen dagje Techniek-rader hebt gereserveerd, doe dat dan zo snel mogelijk!

Wil je weten wat Techniek-rader inhoudt en waarom het zo razend populair is? Download dan hier editie 5 van onze nieuwsbrief po. 

Eerdere edities van de nieuwsbrief po staan bij Nieuwsbrieven. Hier kun je je ook aanmelden als jullie de nieuwsbrief voortaan automatisch willen ontvangen.

Techniek-rader

nieuwsbriefPPTMBJuniVO

Nieuwsbrief juni vo nu ook klaar

Nadat op 9 juni de nieuwsbrief voor po werd gepubliceerd, is nu ook de nieuwsbrief voor het vo klaar.

Met daarin uitgebreid aandacht voor twee nieuwe projecten van PPTMB en de tweede editie van Toekomstig Techniek Talent op 20 oktober. Voor wie nog geen abonnement heeft op de vo-nieuwsbrief is het helaas te laat om zich nog aan te melden voor de webcast over de ‘zelfdenkende’ computer Watson. Die was eerder vandaag live te volgen op internet. Maar verder is alles in de nieuwsbrief nog actueel.

Nieuwsgierig? Hier is ie dan!

Dit is de tweede nieuwsbrief voor het vo. Alle po- en vo-edities vind je op de pagina Nieuwsbrieven. Hier kun je je ook aanmelden voor automatische ontvangst vanaf volgend schooljaar.

Netwerkbijeenkomst 11 juni 2015-1

Laatste netwerkbijeenkomst dit schooljaar

Ook de laatste netwerkbijeenkomst dit schooljaar was een succes. Leerkrachten die normaal stevig met hun beide benen voor de klas staan, gingen donderdagavond 11 juni soms letterlijk door de knieën om samen de opdrachten op te lossen.

Samen‘, daar draait het allemaal om bij de netwerkbijeenkomsten van PPTMB. Leerkrachten leren van elkaar om nog beter techniekonderwijs te kunnen geven aan hun groep.

Volgend jaar worden weer drie netwerkavonden georganiseerd. Data volgen direct na de zomervakantie. 

Netwerkbijeenkomst 11 juni 2015-2

nieuwsbriefPPTMBjuni

Nieuwsbrief juni voor po is uit

Vers van de pers: de nieuwsbrief voor het po van juni.

Met o.a. een terugblik op TechniekRijk, het nieuwe project OntdekRijk en héél belangrijk om supersnel te reageren als je erbij wilt zijn: onze laatste netwerkbijeenkomst dit schooljaar op 11 juni.

Nieuwsgierig? Hier is ie dan!

Alle edities van de nieuwsbrief po staan bij Nieuwsbrieven. Hier kun je je ook aanmelden voor automatische ontvangst vanaf volgend schooljaar.

OntdekRijk (image uit folder)

OntdekRijk van start

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig, Vanuit verwondering hebben ze een ontdekkende houding. Om deze verder te ontwikkelen, hebben ze volwassenen nodig die hen coachen. In OntdekRijk krijgen leerkrachten de kans om zelf te ontdekken, te verwonderen en nieuwsgierig te zijn. Zo ervaren zij wat kinderen ervaren en worden eigenaar van hun ontwikkelproces.

Meer weten over het onderwijsproject? Neem een kijkje op de pagina projecten po.

Hier vind je een folder en – voor achtergronden – het rapport Waarom Wetenschap en Techniek (W&T2015)?

Wil je op de hoogte blijven? Vind dan de Facebook-pagina van OntdekRijk leuk.

OntdekRijk wordt bemensd door Annelies van Helvoort. Het project is mogelijk gemaakt door XpectPrimair en Platform Promotie Techniek Midden-Brabant.

Winnaar dozendilemma TechniekRijk 2015

Winnaar dozendilemmaHet dozendilemma, onderdeel van TechniekRijk 2015 op 8 april is gewonnen door:

Monique van Zwienen van basisschool Christoffel!

Proficiat Monique.

Het roze dillemma (TechniekRijk)

TechniekRijk geslaagd!

Op woensdagavond 8 april was het voor leerkrachten, directies en bestuurders po en medewerkers kinderdagverblijven (BSO’s) weer tijd om te komen kijken, proeven, voelen en ervaren bij TechniekRijk. Het gratis event dat voor de derde keer plaatsvond, was bij Fontys Hogeschool in Tilburg.

TechniekRijk is een initiatief van Platform Promotie Techniek Midden-Brabant. Het is dé wetenschap- en techniekmarkt van Midden-Brabant waar je het gereedschap vindt om aan de W&T-behoefte van jullie leerlingen tegemoet te komen.

OntdekRijk

Eén van de onderwijsprojecten die tijdens TechniekRijk werd gepresenteerd, is het gloednieuwe OntdekRijk. Het project is mogelijk gemaakt door XpectPrimair en PPTMB.

Kijk voor meer informatie op de pagina projecten po.

Netwerkbijeenkomst 9 maart 2015

Netwerkbijeenkomst over Technasium

Voor de netwerkbijeenkomst van maandag 9 maart, waren we te gast bij het Cobbenhagenlyceum in Tilburg. Om kennis te maken met Technasium, een inspirerende vorm van onderwijs waarbij leerlingen projectmatig werken aan echte opdrachten uit het bedrijfsleven.

Leerkrachten die aanwezig waren, zijn weer met nieuwe ideeën huiswaarts gegaan en dat allemaal met eenvoudige materialen.

Techniek hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn!

PPTMB organiseert enkele netwerkbijeenkomsten per schooljaar. De ene school is verder met techniekonderwijs dan de andere. Door het vormen van een netwerk van scholen kunnen leerkrachten kennis uitwisselen over manieren om techniek in het onderwijs te verankeren.

De volgende is op donderdag 11 juni. Stuur ons een mailtje om je aan te melden!

Netwerkbijeenkomst 9 maart 2015-2

Cover nieuwsbrief

Twee nieuwsbrieven in twee weken

Stichting Platform Promotie Techniek Midden-Brabant timmert behoorlijk aan de weg. Het meest tastbare bewijs daarvan is misschien wel de publicatie van twee nieuwsbrieven in twee weken!

Allereerst was daar de 1e nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs eind januari. En vers van de pers: nieuwsbrief 3 primair onderwijs. Met daarin o.a. aandacht voor TechniekRijk, Techniek Toernooi Zuid, de Dag van de Installatietechniek, en De Uitvinderswedstrijd.

Uitvinderswedstrijd

 

nieuwsbriefPPTMBJanuariVO

Eerste nieuwsbrief vo is uit!

Onze eerste nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs is uit! 6 pagina’s nieuws voor onder- en bovenbouw. Met o.a. een uitgebreide terugblik op Toekomstig Techniek Talent en aandacht voor de wedstrijd Make the Match, Girlsday en Meidendag.

Meidendag

Inmiddels is ook de datum voor Meidendag 2015 in Brabant bekend: net als Girlsday is dat op 23 april. Ga voor meer info en aanmelden naar de website van Stichting Meidendag.

Meidendag2

 

FLL-bijgesneden

FIRST® LEGO® League weer prachtig

De regiofinales van de FIRST® LEGO®League (FLL) in Noord-Brabant zitten er alweer zo’n beetje op. Zat. 22 november was de finale in Tilburg, bij Fontys, Campus Stappegoor. Een spannende dag voor deelnemers en begeleiders.

FLL is voor 8 t/m 15 jaar en bestaat uit meer dan LEGO alleen. Zo moesten de kids tijdens de regiofinale op zoek naar het antwoord Hoe ziet ‘leren’ er in de toekomst uit?  De zelfgebouwde robots werden grondig onder de loep genomen. En er werd door de jury gekeken naar de mate van samenwerking, sportiviteit en behulpzaam zijn.

Bij de regiofinale waren ook veel leerlingen jonger dan 8 aanwezig. Voor 6 t/m 9-jarigen is er de FIRST LEGO®League Junior.

Website First Brabant

FLL2

Netwerkbijeenkomst 4 nov (1)

Netwerkavond in teken van Techniek Toernooi

Speciaal voor basisscholen in onze regio vindt op vrijdag 10 april 2015 voor de tweede keer het Techniek Toernooi Zuid plaats. De wedstrijd wordt gehouden bij Fontys Hogescholen, Rachelsmolen 1 in Eindhoven en is er voor alle groepen van de basisschool. Wat komt er allemaal kijken bij het Techniek Toernooi? En hoe bereid je jouw klas op de wedstrijd voor? Daarover ging het dinsdagavond 4 november tijdens de netwerkbijeenkomst voor het po.

Na uitleg over het Techniek Toernooi, werd geoefend met drie uitdagingen uit eerdere wedstrijden:

  •  de Zure raket (raketten afschieten met 3 liter flessen cola),
  •  de Brug van papier (hoeveel gewicht kan een papieren brug dragen),
  •  en een experiment met eieren.

Er werd enthousiast meegedaan en de deelnemers hebben weer een hoop inspiratie opgedaan. Ook maakten de aanwezige leerkrachten nog een padlet waarop iedereen techniekactiviteiten kan melden en/of foto’s kan zetten.

Meer informatie over het Techniek Toernooi Zuid vind je op de website van de wedstrijd. Scholen die winnen mogen gegarandeerd meedoen aan de landelijke finale op donderdag 4 juni 2015 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Volgende netwerkbijeenkomst

De volgende netwerkbijeenkomst is op 9 maart 2015 in het Technasium van het Cobbenhagenlyceum in Tilburg. Wil je toetreden tot het scholennetwerk? Stuur dan een e-mail naar Annelies van Helvoort (a.vanhelvoort@pptmb.nl).

Netwerkbijeenkomst 4 nov (2)

 

Persfoto

Toekomstig techniektalent ondergedompeld in 7 Werelden van Techniek

Het begon dinsdag 14 oktober bij binnenkomst in de Tilburgse Koepelhal met een app op hun mobiele telefoon. Zo’n 750 leerlingen van zes middelbare scholen uit Tilburg, Goirle en Waalwijk waren uitgenodigd voor het event Toekomstig Techniek Talent. Met de app in de aanslag, werden ze in drie groepen verdeeld. Om daarna 1,5 uur onder te dompelden in de 7 Werelden van Techniek:

Water, Energie & Natuur, Voeding & Vitaliteit, Mens & Medisch, Mobiliteit & Ruimte, Lifestyle & Design, Market & Money, Science & Exploration.

TTT-2In alle 7 werelden was interactief aandacht voor wetenschap & techniek. De leerlingen deden, keken, beantwoordden, verwonderden en verbaasden zich bij de bedrijven en opleidingen, die met hun activiteiten in de Koepelhal een kijkje gaven in de eigen keuken.

Profielkeuze

Na afloop van hun ‘ 7-werelden-reis’ was goed te zien hoe het wow-gevoel vanaf de start, bij vertrek meestal nog aanwezig was. Misschien zelfs toegenomen. De leerlingen staan binnenkort voor hun belangrijke profielkeuze. Het event Toekomstig Techniek Talent, dat dit jaar voor het eerst werd gehouden, is bedoeld als ondersteuning bij het nemen van dat besluit.

Bij vertrek kregen ze nog een goodybag mee met daarin diverse tools voor die toekomstkeuze.

 

Frank Rietveld

Verbetering communicatie

Al langere tijd bestaat bij PPTMB de wens onze communicatie met jullie te verbeteren. Het is zover. Eind juni verscheen onze eerste nieuwsbrief voor het primair onderwijs. In de zomervakantie heeft de website een complete metamorfose ondergaan.

Vanaf nu presenteren wij ons met een frissere look & feel.

Communicatiemanager

Bovendien hebben wij Frank Rietveld aangesteld als onze communicatie-manager. Frank runt het eenmansbedrijf Quite Frankly Communications en heeft ruime ervaring met promotie van wetenschap & techniek.

Zo is hij al tien jaar betrokken bij het Techniek Toernooi, dat sinds vorig schooljaar ook voor jullie een regionale voorronde kent.

Samen met ontwerpbureau Ori Ginale ontwikkelde Frank de nieuwsbrief voor het primair onderwijs, die vanaf nu 4x per schooljaar verschijnt.

En ook deze website is door Ori Ginale en Quite Frankly ontwikkeld. WebDuck deed de websitebouw.

Groep 5 van OBS Bibit uit Tilburg onder winnaars Uitvinderswedstrijd

Tilburgse school bij winnaars Uitvinderswedstrijd

Groep 5 van OBS Bibit uit Tilburg was 17 juni één van de winnaars van de Uitvin­derswedstrijd. Tijdens een zinderende finale in een overvolle Ontdekfabriek in Eindhoven wonnen de leerlingen met hun muziekinstrumenten voor Afrika. Ook groep 6 van BS Jacintha uit Waspik en de Plusgroep van BS Meander uit Lith vielen in de prijzen.

Negen finalisten

De Uitvinderswedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door De Uitvinders. Deelnemers plaatsen hun inzendingen op de website van De Uitvinders. Negen daarvan gaan naar de finale om daar hun uitvindingen te presenteren aan een vakjury. Die beoordeelt de fi­nalisten op de aspecten originaliteit, uitwerking en presentatie.

Nieuws

Projecten

Bij Projecten op deze website een overzicht van tientallen projecten en activiteiten voor po, vo en mbo. Een bezoekje meer dan waard!

Tips? Nieuwtjes? Een leuk verhaal?

Zet het op onze Facebook-pagina of mail het naar:

communicatie@pptmb.nl.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voorlopig alleen voor po en vo.